Malzemeler :
- 250 gram tel kadayıf
- 1 su bardağı dövülmüş fındık içi
- 1 çay bardağı toz şeker
Muhallebi İçin :
- 1 litre süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 paket krem şanti (1 kutunun tamamı)
Yapılışı :
Tel kadayıfı bir gün önceden buzluğa atın. Yapacağınız zaman çıkarıp elinizle tencereye iyice ufalayın. Toz şeker ve fındık içini de tencereye alın. Sürekli karıştırarak tel kadayıf iyice kızarana dek kavurun. Bu sırada bir tencereye sütü boşaltın, karıştırarak unu ekleyin. Şekeri de ekleyip kaynayana kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra altını kapatın. Muhallebi ılındıktan sonra bir kutu krem şantiyi (2 paket) içine boşaltın ve 10 dakika çırpın. Sonra geniş bir tepsiye kadayıfın yarısını iyice yayın. Üzerine muhallebiyi yaydıktan sonra kalan kadayıfı da en üste güzelce yayın. Buzdolabında 1-2 saat dinlendirin. Dilimleyerek servis yapabilirsiniz.
- Kübra Abla'mın tarifidir, lezzeti de bir o kadar güzeldir, yapanların şimdiden ellerine sağlık.. :)
Afiyet Olsuun :)
Ellerinize sağlık en yakın zamanda deneyeceğim çok lezzetli görünüyor açıkcası
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim, şimdiden sizinde ellerinize sağlık. :)
YanıtlaSil