Malzemeler :
- 4 adet orta boy patlıcan
- 200 gram kuzu eti
- 1 adet kuru soğan
- Yarım paket mantar
- 2 adet domates
- 2 adet sivri biber
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Kara biber
- Biraz sıvı yağ
- 1 tutam maydanoz
Üzerine :
- Biraz kaşar peynir rendesi
Yapılışı :
Patlıcan alacalı soyulur. 3 parmak genişliğinde boydan 3'e bölünür. Kısa ise 2'ye kesilir. Çay kaşığı ile içleri oyulur, ortada kalan kısımın tabanına zarar gelmicek şekilde oyun ki içini doldurduğunuzda alttan çıkmasın. Sıvı yağ, tuz ve kara biber karıştırılır. Patlıcanların içine ve dışına sürülür. Bir tepsiye alınıp 200 derece fırında pişirilir. Bir tencerede et ve çok az sıvı yağ karıştırılır. Etin rengi dönünce ince doğranan soğan eklenir, kavrulur. Salça, 1 domates, 1 sivri biber ve doğranan mantarlarda eklenir, pişmeye bırakılır (Domates ve sivri biberde doğranmış olacak, gerekirse su eklenir). Tuz ve karabiberle tatlandırılır. Maydanoz eklenip altı kapatılır. Pişen patlıcanların içine doldurulur, üzerlerine kalan domates ve sivri biber yerleştirilir. 180 derecede pişirilir. Üzerine peynir rendesi serpilir, biraz daha fırında tutulup altı kapatılır. Spatula yardımı ile sıcak servise sunulur.
Afiyet Olsuun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder