Malzemeler :
- 750 gram tel kadayıf
- 250 gram margarin (1 paket)
Muhallebi İçin :
- 1 litre süt
- 3 kahve fincanı un
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yumurta sarısı
Şerbet İçin :
- 5 su bardağı şeker
- 5 su bardağı su
- Yarım limon
Yapılışı :
Margarin eritilir, ılıtılır. Kadayıfın üzerine dökülür. Ovalayarak ufalanır. Küçük bir tencere de yağ eritilir. Un pembeleşene kadar kavrulur. Sütü ilave edilir. Kıvam alana dek pişirilir. Ilıyınca yumurtalar tek tek mikserle muhallebiye yedirilir. Kadayıfın yarısı margarinle yağlanmış tepsiye bastırılarak döşenir. Muhallebi üzerine yayılır. Kalan kadayıf düzgünce üzerine yerleştirilip hafifçe bastırılır.
180 derece fırında kızarana dek pişirilir. İlk sıcağı çıkan kadayıfın üzerine ılık şerbet dökülür. Soğuduktan sonra servise sunulur. Şerbet için ; su ve şeker tencereye alınır. Yıkanmış yarım limon içine atılır. Şeker eriyene kadar karıştırılır. 4-5 dakika kaynatılıp altı kapatılır. Dilimlenerek servise sunulur.
- Kadayıfın tadı Künefeyi çok andırır, şekerli bi tatlı olduğundan muhallebisine şeker katmıyoruz, bu benzerliğin nedeni de bu sanırım arası peynir gibi oluyo. :)
Afiyet Olsuun :)
klasik ve güzel bir tatlı , eline sağlık.
YanıtlaSilTadı künefeyi andırır aslında, teşekkür ederim sizinde ellerinize sağlık :)
Sil