PORTAKALLI KURABİYE












Malzemeler :

  • Yarım paket yumuşak margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta (akı üzerine)
  • 1,5 paket kabartma tozu
  • 1 büyük portakalın suyu
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • Aldığı kadar un
Yapılışı :

Portakal kabuğunun yarısı ve yumurta akı hariç tüm malzemeler karıştırılır. Biraz yumuşak bir hamur hazırlanır. 10 dakika dinlendirilir. 
















Ceviz büyüklüğünde kopartılır ve yuvarlanır. Hamurlar önce çırpılmış yumurta akına sonra toz şekere bulanır. Üzerine portakal kabuğu serpiştirilir. 170 dere fırında üzeri biraz kızarıp çatlayana dek pişirilir.






                           Afiyet Olsuun :)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...