BAHAR TATLISI











Malzemeler :

  • 1 litre süt
  • 4 yemek kaşığı çekilmiş fındık içi
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 10 yemek kaşığı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı tepeleme pirinç unu
  • 1 vanilya
Üzeri İçin :
  • 1.5 su bardağı çilek püresi
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tepeleme nişasta
  • 1.5 su bardağı süt
Yapılışı :

Muhallebi için bütün malzemeler tencereye alınır. Kıvam alana kadar pişirilir. 










Ilıyınca servis bardaklarının 2/3'sine kadar doldurulur. 










Üzeri için, diğer malzemelerde küçük bir tencerede pişirilir. Ilıyan muhallebinin üzerine paylaştırılır. Buzdolabında soğutulur. Çilek parçaları ile süslenir. Tatlı kaşığı ile servise sunulur.

  • Muhallebisine fındık yerine antep fıstığı da koyabilirsiniz. O sizin damak tadınıza kalmış.  :)
  • Milkshake tadında bi tatlıdır, yaz aylarında tercih edebilirsiniz.  :)







                                                                       
                                                 Afiyet Olsuun :)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...