Malzemeler :
- 1 litre süt
- 4 yemek kaşığı çekilmiş fındık içi
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 10 yemek kaşığı toz şeker
- 4 yemek kaşığı tepeleme pirinç unu
- 1 vanilya
Üzeri İçin :
- 1.5 su bardağı çilek püresi
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tepeleme nişasta
- 1.5 su bardağı süt
Yapılışı :
Muhallebi için bütün malzemeler tencereye alınır. Kıvam alana kadar pişirilir.
Ilıyınca servis bardaklarının 2/3'sine kadar doldurulur.
Üzeri için, diğer malzemelerde küçük bir tencerede pişirilir. Ilıyan muhallebinin üzerine paylaştırılır. Buzdolabında soğutulur. Çilek parçaları ile süslenir. Tatlı kaşığı ile servise sunulur.
Ilıyınca servis bardaklarının 2/3'sine kadar doldurulur.
Üzeri için, diğer malzemelerde küçük bir tencerede pişirilir. Ilıyan muhallebinin üzerine paylaştırılır. Buzdolabında soğutulur. Çilek parçaları ile süslenir. Tatlı kaşığı ile servise sunulur.
- Muhallebisine fındık yerine antep fıstığı da koyabilirsiniz. O sizin damak tadınıza kalmış. :)
- Milkshake tadında bi tatlıdır, yaz aylarında tercih edebilirsiniz. :)
Afiyet Olsuun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder