TURŞULU HERLE











Malzemeler :

  • 2-3 adet kemikli et
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 kase kadar beyaz lahana turşusu
  • Tuz
Yapılışı :

Tencerede etleri bol suda pişirin. Etler tam piştiğinde başka bir tencerede sıvı yağ ve tereyağ ile unu kavurun. Kavrulan unun üzerine etleri suyuyla birlikte karıştırarak dökün. Turşuları da tencereye katıp 15 dakika pişirin. Tuzunu katıp altını kapatabilirsiniz.
  • Kıvamı çorbadan biraz daha katı akıcı kıvamdadır. Eğer çok katı olduysa biraz kaynamış su katın.
  • Eti isterseniz kuşbaşı da katabilirsiniz.
  • Babaannemin yöresel bir tarifidir, inşallah damak tadınıza uyar.  :)






                                         Afiyet Olsuun :)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...