PİLİÇ EMENSE











Malzemeler : 

  • 6 adet tavuk şinitzel
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı tuz ve karabiber
  • Yarım kg. ıspanak
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
Beşamel sos için : 

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2.5 su bardağı süt
  • Tuz
Üzerine :

  • Kaşar peyniri
Yapılışı : 

Tavuk etleri, süt, sıvı yağ, tuz ve karabiberle 3-4 saat marine edilir. Ispanak yıkanır, süzülür ve ince doğranır. Soğan yemeklik doğranır. Biraz sıvı yağda fıstık ile kavrulur. Tuz ve karabiberle tatlandırılır. Ispanak eklenir, suyunu çekene kadar pişirilir. Tavuk etlerinin içine ıspanaklı karışımdan ekleyerek sarılır. Sarılan tavuklar bir borcama dizilir. Beşamel sos üzerine dökülür. Peynir rendesi en üste serpilir. 180 derece fırında peynir kızarana dek pişirilir.




                                                                     


                         Afiyet Olsuun :)




2 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...