KARNIBAHAR YEMEĞİ











Malzemeler :

  • 1 adet karnıbahar
  • 250 gram kıyma
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Zeytinyağı
  • 2 adet domates veya domates püresi
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Yenibahar
Yapılışı :






Karnıbaharı çiçek çiçek ayırıp güzelce yıkayın. Limonlu suda haşlayın, biraz yumuşayınca süzün.






Soğanı yemeklik doğrayın zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun. Kıymayı da katıp çatalla ezerek biraz kavurun.












Kavrulunca salçalarını ekleyin, biraz daha kavurup domatesi veya püresini ilave edin. Tuz ve baharatlarını koyun.







Kavurduğunuz kıymalı karışımı süzülen karnıbaharın üzerine güzelce yayın.








Üzerini geçmeyecek kadar su koyup kısık ateşte pişirin.
  • Düdüklü de pişecekse 10 dakika yeterli olur.






                                                 Afiyet Olsuun :)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...