Malzemeler :
- 5 yufka
- 4 yumurta
- 1 paket margarin veya tereyağ
İçine :
- Beyaz peynir
- Maydanoz
Üzerine :
- Kaşar peyniri
- Domates
Yapılışı:
Tereyağ eritilir, ılıyınca yumurtalarla karıştırılır. Yufkalar 6'ya bölünür, yağlı karışımdan sürülür. Maydanoz ince ince doğranıp peynirle karıştırılır, iç harcı hazırlanmış olur. Yufkalara paylaştırılıp gül böreği gibi sarılır. Bir tepsiye sıkıca dizilir. Yarısına gelecek kadar su dökülür. 15-20 dakika kadar tepside öylece bekletilir. Elle hafifçe suyu sıkılarak yağlanmış tepsiye aralıklı yerleştirilir.
Kalan yağlı karışımdan üzerine sürülür, ince dilimlenmiş kaşar peynir ve domates dilimi üzerine yerleştirilir. 170 derece fırında kızarana dek pişirilir.
- Terkos denmesinin nedeni, böreğin suyla ıslatılmasıdır, bilirsiniz ki halk dilinde suya terkosta denilir. :)
- 1 yufkadan 6 adet börek çıkar, börekler tek kat sarılacak. Y-emeğinize sağlık. :):)
Afiyet Olsuun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder