MANTARLI TAVUK SALATASI











Malzemeler :

  • 2 tavuk but
  • 2 tavuk göğsü
  • 1 paket mantar
  • 200 gram kornişon turşu
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • Yarım demet maydanoz veya dereotu
  • 8 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber

Yapılışı :

Tavuk etleri haşlanır, küçük küçük didiklenir. Yoğurt, mayonez ve ezilmiş sarımsakla karıştırılır. Mantarlar doğranır ve kendi suyuyla haşlanır. Kalan malzemeler ince ince doğranır, hepsi tavuk etiyle karıştırılır. Az yaşlanmış kek kalıbına boşaltılır. 1-2 saat buzdolabında bekletilir. Servis tabağına ters çevrilir ve servise sunulur.






                            Afiyet Olsuun :)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...