Malzemeler :
Köfte İçin :
- 500 gram kıyma
- 1 kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı dereotu
- 2 yemek kaşığı maydanoz
- 1 yemek kaşığı galeta unu
- 1 yumurta
- Tuz
- Karabiber
Mantar Sos İçin :
- 300 gram mantar
- 1 kuru soğan
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 su bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
Pancar Püresi İçin :
- 2 büyük kırmızı pancar
- 1 çay kaşığı tuz
- Biraz sıvı yağ
Yapılışı :
Köfte için soğan ince kıyılır, diğer köftelik malzemeler eklenip yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde koparılıp, yuvarlak yassı köfteler yapılır. Çok az yağda önlü arkalı kızartılır. Bu sırada soğan yemeklik doğranır, küçük bir tencerede tereyağ ile kavrulur. Un ilave edilip biraz daha kavrulur. İnce doğranmış mantarlarda eklenip sotelenir. Sütü ilave edilir, koyulaşana dek pişirilir. Tuz ve karabiberi eklenir, altı kapatılır. Pancar püresi için, pancarlar suda haşlanır, blender dan çekilir, tuz ve yağ ile karıştırılır. Pişen köfteler servis tabağına alınıp üzerine mantar sos dökülür. Pancar püresini de servis tabağının kenarına koyup servis edebilirsiniz.
- Ölçülerde dereotu ve maydanoz yemek kaşığı ile verilmiş anlamı yıkanıp ince doğranmış maydanozların yemek kaşığı ölçüsüyle köfteye katılmasıdır.
- Çok leziz bi köftedir, yapmanızı çok tavsiye ederim. :)
- İsteğe göre servis tabağınızı kalan maydanoz yapraklarıyla süsleyebilirsiniz. :)
Afiyet Olsuun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder