AVCI BÖREĞİ









Malzemeler :

  • 5 adet yufka
  • 300 gram kıyma
  • 2 kuru soğan
  • 2 havuç rendesi
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
Dışına :
  • Yumurta
  • Galeta unu
Kızartmak İçin :
  • Bol sıvı yağ
Yapılışı :

Soğan rendelenir, kıymayla beraber sıvı yağda kavrulur. Rendelenmiş havuç ilave edilir. 1-2 dakika kavrulur, iri dövülmüş ceviz içi ve ince bulgur eklenip karıştırılır. Ağzı kapatılıp demlendirilir. 









Yufkalar 6'ya bölünür, geniş kenarına ılıyan harçtan konulur ve kalın sigara böreği gibi sarılır. Sigara böreği gibi sarılan börekler önce çırpılmış yumurtaya sonra da galeta ununa bulanarak kızgın yağda kızartılır. 








                 
                  Afiyet Olsuun :)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...