ŞEKERPARE










Malzemeler :

  • 1 paket margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 4 yemek kaşığı irmik
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 2 yumurta
  • 4 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Şerbeti İçin :
  • 3 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu
Üzeri İçin :
  • Fındık içi
Yapılışı :

Tüm malzemeleri karıştırın, yanlız unu yavaş yavaş ekleyin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp biraz bastırın, hafif düzlensin. 








Tepsiye dizdiğiniz şekerparelerinizin üzerine fındıkları yerleştirin, biraz fazla bastırın ki kabardığında fındıkları atmasın. Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Bu sırada şerbetini hazırlayın. Şekerle suyu 5 dakika kaynatıp limon suyunu döktükten sonra biraz daha kaynatın. Daha sonra ılınmaya bırakın. 








Şekerpareler piştikten sonra 3 dakika bekletip ılık şerbetinizi üzerine dökebilirsiniz. Şerbetini çekmeme olasılığına karşı tepsinin üzerine başka bir tepsi kapatın. Daha sonra servis yapabilirsiniz.
  • Sitemde daha önce kursta öğrendiğim bi şekerpare tarifini sizinle paylaşmıştım, buda benim daha önce yaptığım bir tarif, hindistan cevizinin tarife kattığı lezzete gerçekten bayılıyorum. Bu tarif normal şekerparelere göre daha beyazdır, y-emeğinize sağlık.. :)








                                                                      Afiyet Olsuun :)







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...