Malzemeler :
- 2 su bardağı ve 2 yemek kaşığı tepeleme un
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 paket kuru maya
- 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 1 yumurta sarısı
İçi İçin :
- 4 yemek kaşığı yumuşak tereyağı
- 6-7 yemek kaşığı tahin
- 2 çay kaşığı tarçın
- 2 çay kaşığı toz şeker
Yapılışı :
Ilık süt, maya ve şekeri karıştırın, kabarcıklar ve köpürcükler çıkmaya başlayıncaya kadar bekletin. Yumurta sarısı, eritilmiş tereyağı, un ve tuzu mayaya ekleyerek yoğurun. Bir top haline getirip bir kabın içine alın ve üzerini nemli bir bezle örterek, bir saat kadar sıcak bir yerde dinlendirin. 1 saat sonra hamur iki katına çıkmış olacak. Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın. Çalışacağınız tezgahı unlayın ve hamuru alarak 1 cm kalınlığında yuvarlak bir şekilde açın.
Hamurun tamamına yumuşamış tereyağını sürün ve şeker ile tarçını karıştırıp tahini de katıp çırpın ardından tereyağı sürdüğünüz hamurun üzerine sürün. Rulo yapın, ruloyu resimde gördüğünüz gibi ortadan ikiye bölün ve yine resimde görüldüğü gibi birbirine sararak çelenk yapın. Yuvarlak şekil vererek yağlı kağıt serili tepsiye alın. Üzerine de bir miktar tereyağ sürün ve kalan tahinli şekerli karışımdan da sürüp önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar 30-35 dakika pişirin. 10-15 dakika sonra ısıyı biraz düşürerek üzerinin çok kızarmasını önleyebilirsiniz. Üzerine su ile karıştırılmış pudra şekeri sürebilir, sadece şeker serpebilir ve ya sade şekilde de tüketebilirsiniz.
- Bu tariften yalnızca 1 çörek çıkmaktadır.
- Tahin katmayadabilirsiniz, sizin damak tadınıza kalmış.
- Bu tarifi internetten gördüm hemen bende denedim, çok lezzetli olduğu için sizinle de paylaşmak istedim. Yapanların ellerine sağlık şimdiden. :)
Afiyet Olsuun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder