BANDIRMA (ZİRON)











Malzemeler :


  • 1 orta boy tavuk
  • 5 adet yufka
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • Tuz
  • Pul biber
Üzerine :
  • 2.5 su bardağı yoğurt
  • Sarımsak
Yapılışı :








Yufkalar rulo şeklinde sarılır. İki parmak kalınlığında kesilir.














Dikine tepsiye dizilir. Üzerine eritilmiş yağ gezdirilir. Kuruyuncaya kadar fırında pişirilir. Tavuk tuzlu suda haşlanır. İri iri didiklenir. 








Fırından çıkan yufkanın üzerine önce tavuk suyu dökülür. Didiklenen tavuk etleri serpilir. İri dövülen ceviz içi dökülür. 







Sarımsaklı yoğurtla üzeri kapatılır. 1 kaşık tereyağ da kızdırılan biber ile süslenir. 
  • Tavuk eti sert ise tazedir, yumuşak ise bayat olduğunu anlayabiliriz.
  • Kurutma işlemini 200 derece fırında yapabilirsiniz.
  • Ara yemek olarak sunulabilir, Gümüşhane yöresinde "Ziron" olarak adlandırılır.






              Afiyet Olsuun :)






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...