FRAMBUAZLI CHEESECAKE
















Malzemeler :

  • 400 gram labne peynir
  • 300 gram süzme yoğurt
  • 100 gram çiğ krema
  • 6 yumurta
  • 150 gram şeker
  • Yarım paket vanilya
  • 60 gram un
  • Çok az limon suyu ve rendesi
Üzerine :
  • Frambuaz sos
Taban İçin :
  • 2 paket burçak bisküvi
  • 100 gram margarin
Yapılışı :

Şeker ve yumurtalar 5-6 dakika çırpılır. Ayrı bir kapta geri kalan malzemeler karıştırılır. Sonra iki karışımda birleştirilip biraz daha çırpılır. Tabanı için ; bisküvileri parçala. Eritilen margarinle iyice yoğurup pişireceğiniz kalıbın içine iyice bastırarak sıkıştırın. Hazırlanan harcı da üzerine yayın. 150 derece fırında 45 dakika kadar pişirin. Soğuduktan sonra hazır aldığınız frambuaz sosunu üzerine dökün. 2 saat buzlukta bekletip alt dolaba alın. Dilimleyerek servise sunabilirsiniz.
  • 150 gram şeker : 1 su bardağının 3/4'üne denk geliyo. İsterseniz ölçüler bölümünden bakabilirsiniz.  :)
  • 60 gram un : 1 su bardağının 1/3'ünden biraz fazla. Bunada tekrar ölçüler bölümünden bakabilirsiniz.
  • Bu cheesecake'i Büşra isimli bir arkadaşım yapmıştı, çok lezzetli bulduğum için tarifini alıp sizinle paylaşmak istedim. Frambuaz sosunu pastacılardan hazır almış, fakat ben size yapılışını da söyleyim :
        
         
          FRAMBUAZ SOS 



Malzemeler :
  • 1 paket frambuaz (450 gram)
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 paket tart jölesi
  • 2 çay bardağı soğuk su
Yapılışı :









Frambuazları bir tencereye alın. Suyunu ve şekerini döküp 15 dakika kadar kısık ateşte kaynatın. 










Sonra frambuazları çatalla ezin. Ezdiğiniz frambuazların içine ayrı bir kapta soğuk su ile erittiğiniz tart jölesini de ekleyin. Hızlı bir şekilde karıştırarak koyulaşmasını sağlayın.
  • Kekin üzerine dökmek isterseniz sıcak iken hemen dökmelisiniz, yoksa jöle olduğu için koyulaşıyo.






            
                                   Afiyet Olsuun :)










                         

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...