EKMEĞİN KÜFLENMESİNİ ÖNLEMEK İÇİN:
Tahta tabanlı bir ekmeklikte saklayın. Ekmeğiniz durduk yerde
küfleniyorsa, ekmekliği 15 günde bir sirkeli suyla siliniz.
EKMEKLERİ EKMEKLİKTE UZUN SÜRE SAKLAMAK VE DAHA GEÇ
BAYATLAMALARINI SAĞLAMAK İÇİN:
Küçük bir kabın içine bir miktar tuz koyup, ekmekliğin bir
köşesine yerleştirin. Daha uzun dayanması için, naylon bir torbaya koyup,ağzını
sıkıca kapatarak hava almasını engelleyin ve 20'C nın altında yada buzdolabında
saklayın.
Ekmeklerinizi -18'c de derindondurucuda yada buzlukta
saklayabilirsiniz,yemekten 1 saat önce çıkardığınızda ,ilk günkü kadar taptaze
olduğunu göreceksiniz.
EKMEĞİ DAHA DÜZGÜN VE UFALAMADAN KESEBİLMEK İÇİN:
Bıçağı ateşe tutunuz yada 2-3 dk. Kaynar suda bekletin, işinizi oldukça kolaylaştıracaktır.
BAYATLAMIŞ EKMEKLERİ TEKRAR TAZE YADA YENİDEN KULLANILIR
HALE GETİRMEK İÇİN:
Üzerine biraz su serpip alüminyum folyo ya sarınız ve fırında
5-10 dk. kadar ısıtınız.
BAYAT EKMEKTEN GALETA UNU HAZIRLAMAK İÇİN:
Küp küp doğradığınız bayat ekmekleri fırında
kıtırlaştırıp, robotta toz haline getirin. Bir kavanozun içine doldurup buzdolabında saklayın.
ÇORBALAR İÇİN KÜP EKMEK KITIRLARI HAZIRLAMAK İÇİN:
Bayat ekmekleri 1'er cm'lik küpler halinde doğrayıp, kızartın
ve kavanozlara koyun. Buzdolabında saklayın.
- Bilgi, bölüşüldükçe artan hazinedir.
-Bhartrihari
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder