YEŞİL MERCİMEK ÇORBASI












Malzemeler :

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 2 litre su
  • 100 gram tereyağ
  • 3 yemek kaşığı un
  • Tuz
Üzerine :
  • Yarım su bardağı sirke
  • 3 diş sarımsak
  • Kroton ekmek (kızartılmış küçük)
Yapılışı :

Su ve mercimek tencereye alınır, iyice pişirilir. Blender dan geçirilir. Püre haline getirilir. Tel süzgeçten geçirilir, posasından ayrılır. Çorba tenceresinde tereyağ eritilip un eklenir ve kavrulur. Mercimek püresi eklenir, su ile kıvamı ayarlanır. 7-8 dakika kaynatılır. Tuz ile tatlandırılır. Çorba kaselere alınır, üzerine sarımsaklı sirke konulur. Ekmek serpilip sıcak servis yapılır.
  • Hazır kızarmış ekmeğiniz yok ise bayat ekmeklerinizi küp küp doğrayın fırın tepsisinde kızarana dek pişirin (20-30 dakika kadar).
  • Sirkeli sosa da ön yargılı davranmayın çok lezzetli oluyo denemelisiniz. :)








                                    Afiyet Olsuun :)







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...