Malzemeler :
- 1 paket boru makarna
- 5 adet patlıcan
- 2 adet kabak
- 4 adet domates
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 su bardağı rende kaşar peyniri
- 1 çay bardağı bezelye
- Tuz
- Karabiber
Yapılışı :
Patlıcan ve kabaklar uzunlamasına dilimlenir, kızgın yağda kızartılır. Kağıt üzerine alınır. Tereyağ eritilir. Rendelenmiş domates, tuz ve biber eklenip pişirilir. Haşlanmış bezelye eklenip karıştırılır. Makarna haşlanır, süzülür. Domatesli harç ve peynirle karıştırılır.
Fırına dayanıklı çukur bir kaba patlıcanlar yan yana dizilir.
Makarnanın yarısı dökülür. Kızaran kabaklar üzerine yerleştirilir.
Kalan makarna üzerine dökülür. Artan patlıcanlar üzerine yerleştirilir. 200 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirilir. Ters çevrilerek servise sunulur.
Afiyet Olsuun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder