ÇÖREK OTLU KURABİYE












Malzemeler :

  • 250 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı çörek otu
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı mahlep
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yumurta (sarı üzerine)
  • Aldığı kadar un
  • 1 kabartma tozu
Yapılışı :

Yumurta sarısı hariç tüm malzemeler yoğurma kabında karıştırılır. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur. 15 dakika dinlendirilir. 




















Minik minik yuvarlanır.Üzerine yumurta sarısı sürülür. 170 derece fırında kızarana dek pişirilir.
  • Aslı düğme gibi minik minik çerez kurabiyedir ama isteyen büyüklükte yapılabilir.







                   Afiyet Olsuun :)






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...