Malzemeler :
- 1 paket tost ekmeği
- 2 adet tavuk göğsü
- Yarım kg. süzme yoğurt
- 200 gram mayonez
- 2 diş sarımsak
- Biraz tuz
- 1-1.5 su bardağı süt
- Yarım su bardağı dövülmüş ceviz içi
Süslemek İçin :
- 1 demet dereotu
- 1 su bardağı mısır veya haşlanmış yumurta
Yapılışı :
Tavuk göğsü tuzlu suda iyice haşlanır. Sarımsak, ceviz içi ile rondo da iyice çekilir. Yoğurt ve mayonez güzelce karıştırılır, ikiye ayrılır.Birine tavuklu karışım eklenir, harmanlanır.
Tost ekmekleri 1 yemek kaşığı sütle ıslatılır. Üzerine tavuklu harçtan sürülür. Üst üste dizilir. Ekmekler bitene kadar aynı işleme devam edilir.
Servis tabağına yatay şekilde yerleştirilir. Ayrılan yoğurtlu mayonez ile üzeri düzgünce kaplanır. Kıyılmış dereotu ile her tarafı süslenir. Mısır ile de son süslemeyi yapıp servise sunulur.
- Benim gibi dereotu sevmiyosanız en başta ki resim gibi birini mısır diğerini dereotu ile süsleyebilirsiniz. :)
- İşlemi yaparken de önce ekmeği süt ile ıslatıyosunuz, sonra üzerine tavuklu harcı sürüp üzerine diğer ekmeği kapatıyosunuz. Çok lezzetli bi salata olduğunu söyleyebilirim. :)
Afiyet Olsuun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder