NOHUT PÜRELİ KEBAP













Malzemeler :

  • 2 su bardağı nohut
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı köri
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 3 adet sivri biber
  • Yarım kg. kuzu kuşbaşı et
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
Üzerine :
  • Zeytin yağı
  • Pul biber
Yapılışı :









Nohut haşlanır, ezilir, püre yapılır. 1 yemek kaşığı yağ ile un pembeleşene kadar kavrulur. Ezilmiş nohut, süt ve köri eklenir. Katı bir hal alana kadar pişirilir. Kıyınca misket gibi yuvarlanır. 











Kalan tereyağ eritilir. Kıyılmış soğan, sivri biber ve et eklenip kavrulur. 












1 su bardağı suda inceltilen salça ve rendelenmiş domatesler eklenir. Kısık ateşte et yumuşayana kadar pişirilir. Tuz ve karabiberle tatlandırılır. Yuvarlanan nohut püreleri servis tabağına alınır. Zeytin yağında kızdırılan pul biber üzerine gezdirilir. Etli karışım üste yayılır. Sıcak servis yapılır.
  • Nohutu evde haşlamayıp hazır almayı tercih ederseniz aynen benim yaptığım gibi, püreyi yaptığınızda misket gibi yuvarlayamazsınız. Bende hazır aldığımdan servis tabağının altına yaymak zorunda kaldım. Böyle de çok lezzetli seçim size ait her zaman ki gibi.  :)
  • Birde püreyi yaparken nohutun ezilmesi problem teşkil ettiği için, nohutu ezdikten sonra kullanacağınız 1 bardak sütü nohutu ezerken kullanırsanız ezilme işlemi daha kolay olacaktır. Bir tencereye süt ile nohutları koyun, blender dan geçirin. Sonra da zaten unu kavurup köriyle birlikte pürenizi koyun bir süre pişirip altını kapatabilirsiniz.







                                                      Afiyet Olsuun :)








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...