Malzemeler :
- 1 adet kuru soğan
- Yarım çay bardağı zeytin yağı
- 250 gram taze fasulye
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 6-7 su bardağı sıcak su
- Yarım su bardağı pilavlık bulgur
- Tuz
- Pul biber
- Kekik
Yapılışı :
İnce kıyılmış soğanı zeytin yağında kavurun. Ufak ufak doğradığınız fasulyeyi de ekleyin. Salçaları da ekleyip kavurmaya devam edin. Suyunu ve bulguru ekleyip fasulyeler yumuşayana kadar pişirin. Tuzunu ve bulgurunu ekleyip kaynatın. Sıcak servis yapabilirsiniz.
- Bu tür taneli çorbalarda tuz her zaman en son koyulur ki taneler dibine çökmesin.
Afiyet Olsuun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder