Malzemeler :
- 5 adet patates
Üzerine :
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- 1.5 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı mayonez
En üzerine :
- Tereyağ
- Kırmızı biber
Yapılışı :
Patatesleri haşlayın. Patatesleri büyük büyük doğrayıp geniş bir borcama alın. Ayrı bir kaba sarımsakları rendeleyin. Tuz, yoğurt ve mayonezi de ekleyip yoğurt pürüzsüz olana kadar çırpın. Karışımı, borcama aldığınız patateslerin üzerine yayın. Servis yapmaya yakın tereyağda kızdırdığınız kırmızı biberi de üzerine gezdirin. Yağ donmadan servis yapın.
- Patatesleri doğramak yerine isterseniz ezebilirsiniz.
- Tereyağda kırmızı biberi kızdırmak yerine üzerine domates dilimleri ve ince doğranmış taze soğan da serpebilirsiniz. Damak zevkinize kalmış. :)
Afiyet Olsuun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder