KREMALI PIRASA ÇORBASI












Malzemeler :

  • 3 adet pırasa
  • 1 adet patates
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 4 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber
  • 100 ml. krema
Üzerine :
  • Kızarmış ekmek
  • Taze soğan
Yapılışı :

Pırasaları 5 cm. uzunluğunda doğrayın. Patatesi küp şeklinde doğrayın. Tereyağını tencerede eritin ve sebzeleri ekleyip 2-3 dakika soteleyin. Sıcak suyunu ilave edip sebzeler iyice yumuşayana kadar pişirin. Çorbayı blender dan geçirin. Tuz ve karabiberini ekleyip ılıştırılan kremasını da karıştırarak ekleyin. 1 taşım kaynatıp altını kapatın. Çorbayı servis kaselerine alın. Üzerini taze soğan ve kızarmış ekmek ile süsleyip sıcak servis yapabilirsiniz.











  • Elinizde hazır krema yoksa size 6 dakika da krema yapılışını da söyleyeyim.  :)
Krema :

Malzemeler :
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı :

Malzemeleri bir kapta 1-2 dakika karıştırın. Daha sonra Microdalga fırında 600 Watta 3 dakika pişirin. Microdalga fırınınız yok ise ocakta kıvam alana kadar da karıştırarak pişirebilirsiniz. Yalnız bu krema bekletilmez, lazım olduğu zaman hemen yapıp kullanın ki bozulmasın. Birde bu yemek kremasıdır, pastalara kullanmak için tarifin iki katını yapıp tuz yerine de şeker koyabilirsiniz.  :)













                                               Afiyet Olsuun :)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...