Malzemeler :
- 1 adet soğan
- 3 adet sivri biber
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 400 gram kuşbaşı et
- 1 yemek kaşığı kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı su
- Tuz
Beğendisi İçin :
- 1.5 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı un
- 3 adet patates
- Rendelenmiş kaşar peyniri
- Tuz
Yapılışı :
Soğan ve biberi ince ince kıyıp sıvı yağda kavurun. Etleri de ekleyip kendi suyunu çekene kadar pişirin. Üzerine biber ve domates salçasını ekleyin. Suyunu da ilave ettikten sonra pişirmeye devam edin. Beğendisi için ; Patatesleri soyup haşlayın. Unu tereyağ da kavurun. Yavaşça karıştırarak sütünü ekleyin. Haşlanmış patatesleri ve kaşar peyniri rendeleyip üzerine ekleyin. Beğendiyi bir tabağa alıp üzerine sotelediğiniz etleri dökün. Sıcakken servise sunabilirsiniz.
- Beğendide ve ette ayrı ayrı tuz olduğu için tuzun miktarını azaltabilirsiniz.
- Acı sevenler için çok güzel bir yemektir, sevmeyenler de kırmızı biberi azaltabilir ve ya sivri biber yerine çarliston biber kullanabilir. :)
- Kaşar peyniri istediğiniz kadar katabilirsiniz, ben genelde 1 su bardağı kadar kullanırım.
Afiyet Olsuun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder