OSMANLI ÇORBASI













Malzemeler :
  • 200 gram kemiksiz kuzu kuşbaşı
  • Yarım paket mantar
  • 1 su bardağı kıyılmış ıspanak
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz
  • 2-3 dal taze soğan
Yapılışı :

Etler küçük küçük doğranır, haşlanır. 1 kaşık yağda kavrulur. Çorba tenceresinde kalan yağ, kıyılmış mantar ve ıspanak suyunu çekene kadar pişirilir. Un ve salça karıştırılır. Ilık su ile ezilir. Tencereye katılır. Kavrulan etler ve et suyu da ilave edilir. 15-20 dakika pişirilir. Tuzu ve suyu kontrol edilir, altı kapatılır. Kaselere alınan çorba, kıyılmış soğanla servise sunulur.








                                                             Afiyet Olsuun :)








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...