BUHARA PİLAVI













Malzemeler :

  • 2 su bardağı pirinç
  • 200 gram kuzu kuşbaşı et
  • 2 adet havuç
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 4 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber
Yapılışı :

Pirinçler tuzlu, sıcak suda 1 saat bekletilir. Et kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirilir. Pilav tenceresinde yağ eritilir. Halka şeklinde doğranan havuç ve fıstık eklenir, kavrulur. Etler ilave edilip biraz daha kavrulur. Kuş üzümü, su, tuz ve biberde ilave edilir. Kaynamaya başlayınca süzülen pirinç eklenip bir kere karıştırılır. Kısık ateşte pişirilir. 15-20 dakika demlendirildikten sonra sıcak servis yapılır.
  • Daha önce de 'Buhara Pilavı' tarifi yazmıştım, buda kursta öğrendiğim bi tarif tek fark nohut yok bunda.  Afiyet Olsun dileklerimle..  :)










                                 Afiyet Olsuun :)








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...