KESTANE DOLGULU KURABİYE




















Malzemeler :

Hamuru İçin :

  • 3.5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 125 gram margarin
Kestane Püresi İçin :
  • 2 kg. deliksiz kestane
  • 5 su bardağı su
  • 3.5 su bardağı toz şeker
  • Çizilmiş bir vanilya çubuğu veya 1 paket vanilya
  • İsteğe göre püreyi inceltmek için biraz süt
Yapılışı :

Kurabiye için tüm malzemeleri karıştırıp güzelce yoğurun. 

Kestane Püresinin Yapılışı :








Kestanelerin kabuklarını teker teker bıçakla çizin. Büyük bir tencereye koyun. Tencereye kestanelerin üstlerini örtecek kadar su doldurun. Kabuklar rahatça çıkacak hale gelinceye kadar haşlayın.










Kestaneleri teker teker sudan çıkarıp kabuklarını ve altında ki zarlarını ayıklayın. Bu işlem biraz zaman alacaktır.










Fırınınızı 175 dereceye ısıtın. Fırına girebilen büyük bir kaba kestaneleri, suyu, şeker ve vanilya çubuğunu (1 paket vanilya da olabilir) koyun. Su düzeyinin kestanelerin üzerinde olmasına dikkat edin. Gerekirse biraz daha ekleyin. Kestaneleri üstü açık bir şekilde 2 ile 3 saat pişirin. Fırın kabınızı her 30 dakika da bir karıştırarak kestaneler iyice yumuşayıp, şekerli su koyu bir şurup haline gelinceye kadar pişirin. Fırından alıp kestanelerin şurup içinde soğumasını bekleyin.


















Sonra blender dan çekerek püre haline gelmesini sağlayın. Daha sıvı bir püre elde etmek için biraz süt ilavesi yapabilirsiniz. Pürüzsüz bir püre elde etmek isterseniz de ince tel süzgeçten geçirebilirsiniz.










Kalan püreyi bu şekilde poşetleyip buzdolabında saklayabilirsiniz.
  • Bu ölçüden 1 su bardağı doldurursanız tam 8 poşet püre çıkacaktır.










Hamurdan eşit parçalar koparıp içine püreden biraz koyduktan sonra kapatıp yuvarlayın. Yağlı kağıt serili tepsiye dizdiğiniz kurabiyeleri 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin. Servis tabağına alıp servis yapabilirsiniz.








                                      Afiyet Olsuun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...