KAKAOLU ISLAK KURABİYE













Malzemeler :

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • Yarım paket margarin
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un
Şerbet İçin :
  • 2 çay bardağı su
  • 1.5 çay bardağı toz şeker
Üzerine :
  • Hindistan cevizi
  • Toz antep fıstığı
Yapılışı :

Yumuşak margarin ve kalan malzemeler karıştırılır. Kulak memesi yumuşaklığında hamur hazırlanır. 










Ceviz büyüklüğünde yuvarlanır. Kağıt serili tepsiye dizilir. 










170 derece fırında üzeri çatlayana dek pişirilir. Fırın kapatıldıktan sonra 5 dakika içinde bekletilir. Ilıdıktan sonra soğuk şerbete batırılıp çıkartılır. Servis tabağına alınır, üzeri antep fıstığı ve hindistan cevizi ile süslenir. Soğuk servis yapılır.
  • Fırında kalma süresini veremiyorum, çünkü hiç belli olmuyo. Yalnız üzeri çatlayana kadar pişicek, çatlar çatlamaz fırını kapatın yanabilir.
  • 5 dakika fırında bekletilmesinin sebebi dinlenip iyice yumuşamasıdır.
  • Birde kakaoyu 1 pakette koyabilirsiniz, ben öyle yaptım ve tadında hiç bir acılık olmadı.  :)







                                Afiyet Olsuun :)







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...