- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- Yarım paket margarin
- 1 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
Şerbet İçin :
- 2 çay bardağı su
- 1.5 çay bardağı toz şeker
Üzerine :
- Hindistan cevizi
- Toz antep fıstığı
Yapılışı :
Yumuşak margarin ve kalan malzemeler karıştırılır. Kulak memesi yumuşaklığında hamur hazırlanır.
Ceviz büyüklüğünde yuvarlanır. Kağıt serili tepsiye dizilir.
170 derece fırında üzeri çatlayana dek pişirilir. Fırın kapatıldıktan sonra 5 dakika içinde bekletilir. Ilıdıktan sonra soğuk şerbete batırılıp çıkartılır. Servis tabağına alınır, üzeri antep fıstığı ve hindistan cevizi ile süslenir. Soğuk servis yapılır.
- Fırında kalma süresini veremiyorum, çünkü hiç belli olmuyo. Yalnız üzeri çatlayana kadar pişicek, çatlar çatlamaz fırını kapatın yanabilir.
- 5 dakika fırında bekletilmesinin sebebi dinlenip iyice yumuşamasıdır.
- Birde kakaoyu 1 pakette koyabilirsiniz, ben öyle yaptım ve tadında hiç bir acılık olmadı. :)
Afiyet Olsuun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder