ÇEŞM-İ NİGAR ÇORBASI



















Malzemeler :

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 4 su bardağı et suyu
  • 2 yumurta sarısı
  • 1/2 (Yarım) limon suyu
  • 2 kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz
Üzerine :
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Kırmızıbiber
  • Kızarmış ekmek
Yapılışı :

Soğan yemeklik doğranır, tereyağ da kavrulur. Un eklenip biraz daha kavrulur. Et suyu ilave edilir. Kaynayınca mercimek eklenir, yumuşayana kadar pişirilir. Blender dan çekilir. Ilıştırılan süt eklenir. Kaynayınca yumurta sarılarıyla çırpılan limon suyu yavaşça eklenir. 4-5 dakika pişirilir. Tuz eklenip altı kapatılır. Tereyağında kızdırılan kırmızıbiber üzerine dökülerek sıcak servis yapılır.
  • Kızarmış ekmek için; bayat ekmeklerinizi dilimleyip küp küp doğradıktan sonra fırın tepsisine koyup fırına verin, yarım saat kadar kızartın. (Kontrol edin, yanmasın.)
  • İsteğe göre üzerine kızarmış ekmekte serpebilirsiniz. Hoş bir tat verir.  :)







                        Afiyet Olsuun :)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...