Malzemeler :
- 1 adet kemiksiz tavuk göğsü
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı un
- 2 adet havuç
- 2 litre tavuk suyu
- 2 portakal suyu
- 1 limon suyu
- Tuz
- Karabiber
Yapılışı :
Tavuk eti haşlanır, ılıyınca didiklenir. Rendelenen havuç sıvı yağda kavrulur. Un eklenir, az daha kavrulur. Tavuk suyu ilave edilir. Kaynayınca tavuk etleri ilave edilir. Portakal suyu, limon suyu, tuz ve karabiberi de eklenir. 1-2 taşım kaynatılıp altı kapatılır. Portakal kabuğu rendesi ile sıcak servis yapılır.
- Portakallı havuç çorbası veya portakallı tavuk suyu çorbası da denilebilir.
- 2 adet portakalın suyu ile yapılır.
- 2 portakalın kabuğunun dış turuncu yüzeyi çıkana kadar rendeleyip üzerine serpebilirsiniz. :)
Afiyet Olsuun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder