BEZELYE ÇORBASI












Malzemeler :

  • Yarım kg. bezelye
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 5 su bardağı tavuk suyu
  • 1 küçük krema (200 ml)
  • Tuz
  • Karabiber
Üzerine :
  • Nane
Yapılışı :

Soğan yemeklik kıyılır. Sıvı yağ ile güzelce kavrulur. Tavuk suyu ve bezelye eklenir. Yumuşayana kadar pişirilir. Blender ile pürüzsüz hale gelene kadar çekilir. Tekrar altı yakılır. Kaynamaya başlayınca ılıştırılan krema eklenir. 2-3 dakika kaynatılır. Tuz ve karabiberi eklenip altı kapatılır. Üzerine taze nane yaprakları veya kuru nane serperek sıcak servis yapabilirsiniz.









  • Elinizde hazır krema yoksa size 6 dakika da krema yapılışını da söyleyeyim.  :)
Krema :

Malzemeler :
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı :

Malzemeleri bir kapta 1-2 dakika karıştırın. Daha sonra Microdalga fırında 600 Watta 3 dakika pişirin. Microdalga fırınınız yok ise ocakta kıvam alana kadar da karıştırarak pişirebilirsiniz. Yalnız bu krema bekletilmez, lazım olduğu zaman hemen yapıp kullanın ki bozulmasın. Birde bu yemek kremasıdır, pastalara kullanmak için tarifin iki katını yapıp tuz yerine de şeker koyabilirsiniz.  :)














                    
                                                    Afiyet Olsuun :)






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...