Malzemeler :
- 6 adet enginar
- 1 büyük kuru soğan
- 2 adet patates
- 1 adet havuç
- 1 su bardağı haşlanmış bezelye
- 1 portakal suyu
- 1 kesme şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
Yapılışı :
Soğan yemeklik, patates ve havuç küp küp doğranır. Sıvı yağ tencereye alınır. Soğan pembeleşene kadar kavrulur. Havuçlar eklenir, biraz daha kavrulur. Patates ve bezelye de ilave edilir. Baharatları da eklenir, karıştırılıp altı kapatılır.
Yayvan bir tencereye enginarlar alınır. Yapılan harç içlerine yerleştirilir. Portakal suyu eklenir. Yanına gelecek hizada su ilave edilir. Şekeri atılır. Kısık ateşte enginar yumuşayana kadar pişirilir. Soğuduktan sonra servise sunulur.
Afiyet Olsuun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder