Malzemeler :
- Yarım paket yaş maya
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Ilık su
- Un
İç Malzeme :
- İsteğe göre
Dışına :
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı pekmez
- Bol susam
Yapılışı :
Un elenir, şeker ve tuz ile harmanlanır. Ortası açılır. Sıvı yağ, parçalanan maya ve ılık su ile kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurulur.
7-8 bezeye ayrılır. Yaklaşık 10 dakika mayalandırılır.
Merdane ile yemek tabağı büyüklüğünde açılır.
İç malzemesi konulur. Kalın sigara böreği şeklinde sarılır. Su ile hamur yapıştırılır. Geniş bir tabakta su ile pekmez karıştırılır. Hamur önce pekmezli suya sonra bol susama bulanır.
Kağıt serili tepsiye alınır. 20-25 dakika daha mayalandırılır. 180 derece de kızarana kadar pişirilir.
- Unu yaklaşık 4 su bardağı kadar katabilirsiniz.
- Bu ölçüden tam bir tepsi çıkar daha fazla simit için 2 ölçü yapın.
- Sıvı yağ kattıktan sonra unu hamur haline getirebilmek için yavaş yavaş ılık su ekleyin, 4-5 dakika kadar yoğurun. Çünkü hamur yoğurdukça sertleşecektir.
- İçine isteğe göre zeytin, sucuk, veya sade kaşar peyniri koyabilirsiniz. Ben bol kaşar ve bol sucuklu yaptım çok lezzetli oldu. :)
Afiyet Olsuun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder