Malzemeler :
- Yarım kg. ince esmer bulgur
- 2 adet haşlanmış patates
- 2 yemek kaşığı acı biber salçası
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 adet et bulyon
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 büyük kuru soğan
- 4 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı isot
- 4-5 yemek kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- Tuz
- Karabiber
- 1 limon
- Yarım demet maydanoz
Üzerine :
- 1 su bardağı sıvı yağ
Yapılışı :
Et bulyon sıcak suda eritilir. Bulgur bu suyla ıslatılır. Bir tepsiye alınır. Doğranan limon, rendelenen soğan ve sarımsak ile yoğurulur. Haşlanıp ezilen patates, salçalar ve baharatlarda eklenir. Eller ara sıra soğuk suya batırılarak bulgur ezilene kadar iyice yoğurulur. Sıvı yağ biraz kızdırılıp üzerine dökülür. Kıyılmış maydanozda eklenir. Biraz daha yoğurulur. Elle şekil verilerek servise sunulur.
- Çiğ köfte yarım saat kadar yoğurulur, bilek gücü gerektiği için evde ki bi erkeğe yaptırabilirsiniz. :)
- Limonu 4'e bölerek kabuklu biçimde içine atın, çekirdeklerini de ayırmanıza gerek yok. Yoğurdukça içi çiğ köfteye karışır, kabuğu da ayrı bi tat verir. Yoğurma işlemi bitince kabuk ve çekirdekler görünür olucağı için ayırabilirsiniz. :)
Afiyet Olsuun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder