Malzemeler :
- 2 yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket margarin
- Aldığı kadar un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Üzerine :
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı tarçın
- 1 yemek kaşığı kakao
Yapılışı :
Malzemelerle kulak memesi kıvamında bir kurabiye hamuru yoğurun.
Hamuru 5 cm. kalınlığında açıp baklava dilimi şeklinde keserek tepsiye dizin.
180 derece fırında 20 dakika kadar pişirin.
180 derece fırında 20 dakika kadar pişirin.
Kakao, tarçın ve pudra şekerini geniş bir kaba alıp iyice karıştırın.
Kurabiyeler sıcakken karışıma bulanır ve bir tabağa alınır. Servise sunulur.
- Bu kurabiye kavanozda saklandığı takdirde 2-3 ay dayanır.
- Sıcakken karışıma bulayın, soğuyunca bulayamazsınız, yapışmaz.
Afiyet Olsuun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder