Malzemeler :
- 2 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 2/3 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 vanilya
- 1 kabartma tozu
- 2 su bardağı un
Karamel İçin :
- 1 su bardağı toz şeker
- 1.5 su bardağı su
- 1 kutu krema
Yapılışı :
Şeker ve yumurta krema kıvamına gelene kadar çırpılır. Sıvı yağ ve sütü ilave edilir, karıştırılır. Un, kabartma tozu ve vanilya da elenerek eklenir, harmanlanır. Hazırlanan karışım, yağlanmış yuvarlak borcama dökülür. 175 derece fırında pişirilir. Karamel için ; şeker küçük bir tencereye alınır, kısık ateşte eritilir. Rengi koyulaşınca su ilave edilir. Şeker suda iyice eriyinceye kadar ocakta karıştırılır. Yavaşça kreması eklenir. 2-3 dakika kaynatılır, altı kapatılır.
Ilıdıktan sonra kekin üzerine dökülür. Soğuk servis yapılır.
- Süt ölçüsü bir bardağın 2/3'ü kadardır, ölçüler kısmından nasıl bir bardak ve ne kadar süt dökeceğinize bakabilirsiniz. En başta bende anlamamıştım, sütü fazla katmışım karamelini çekmedi. :) Dikkat edin.
- Karamelini kekte karamel de ılıkken dökün.
- Karamel kenarlarına çökeceği için dökme işlemi hep ortaya doğru yapılır.
- Kek kalıbında değil yayvan bir kapta fazla kabartmayın ki karamel daha çok hissedilsin. :)
- Kekin tadı şerbetli tatlı gibi oluyo ilk başta ama en sonuna geldiğinizde karamel yoğunluğu orada olduğu için metro çikolatası tadı alacaksınız, çok lezzetlidir. :)
Afiyet Olsuun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder