Malzemeler :
- 6 adet baklavalık yufka
- 1 su bardağı tahin
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım paket tereyağ
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
Üzerine :
- Pudra şekeri
Yapılışı :
3 adet baklavalık yufka tezgaha alınır. Aralarına erimiş yağ sürülerek üst üste konulur. En üste tahin sürülür. Toz şeker serpilir. Ceviz içi dökülüp sıkıca rulo yapılır ve verev kesilir. Üzerine biraz yağ sürülür. Kağıt serili tepsiye alınır. 170 derece'de üzeri sarı-kahverengi renk alana kadar pişirilir. Ilıdıktan sonra üzerine pudra şekeri serpilir.
- Bu sarmaya kuru baklava da deniliyomuş.
- Bayramlarda ikram edilebilecek çok lezzetli çıtır çıtır bir tatlıdır. :)
Afiyet Olsuun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder