Malzemeler :
- 2 su bardağı pirinç
- 2 su bardağı su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 kesme şeker
- Tuz
- 1 küçük kutu mısır
- 1 adet domates
- Biraz kıyılmış maydanoz
- Taze soğan
- Bezelye
Yapılışı :
Pirinç tuzlu ve sıcak suda 1 saat bekletilir. Pilav tenceresine su, yağ, şeker ve tuz alınır. Limon suyu da eklenir, kaynatılır. Yıkanıp süzülen pirinç eklenir. Kısık ateşte pişirilir. Demlenmeye bırakılır. Pilav ılıdıktan sonra 4'e bölünür. 1. bölüme haşlanmış mısır eklenip karıştırılır. 2. bölüme yeşillikler eklenip karıştırılır. 3. bölüme rendelenmiş domates eklenip karıştırılır. 4. bölüm sade bırakılır. Az yağlanmış bir kek kalıbına düzgünce üst üste yerleştirilir. Elle hafif bastırılır. Servis tabağına ters çevrilerek sunulur.
Afiyet Olsuun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder