Malzemeler :
- 750 gram kuzu kuşbaşı
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 kuru soğan
- Yarım paket mantar
- 2 kırmızı etli biber
- 2 domates
- 1 tatlı kaşığı un
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 100 gram badem
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Biraz su
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
Püre İçin :
- 6 adet patates
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz
Üzerine :
- Yumurta sarısı
Yapılışı :
Sıvı yağ ve tereyağ tencereye alınır. Etler ilave edilir. Suyunu salıp çekene kadar pişirilir. Kıyılmış soğanda eklenir, biraz daha kavrulur. 4'e bölünen mantar, iyice doğranan biber, doğranan domates ve salçası da eklenir. Biraz daha pişirilir. Baharatlar, un ve su ilave edilir. Et ve mantar yumuşayana kadar pişirilir. Bademler biraz sıvı yağda çevrilir. Bir borcama alınır.
Pişen etler üzerine yayılır.
Patates püresi krema torbasına alınır. Üzerine şekilli sıkılır. Yumurta sarısı sürülür. Varsa file badem serpilir. 180 derece fırında üzeri renk değiştirene kadar pişirilir.
Patates püresi krema torbasına alınır. Üzerine şekilli sıkılır. Yumurta sarısı sürülür. Varsa file badem serpilir. 180 derece fırında üzeri renk değiştirene kadar pişirilir.
- Patates Püresi Yapımı :
Afiyet Olsuun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder