Malzemeler :
- 4 orta boy patates
- 3 adet yeşil kabak
- 4 adet kuru soğan
- 4 diş sarımsak
- Yarım demet dereotu veya maydanoz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
Üzeri İçin :
- Yarım kilo süzme yoğurt
- 1 su bardağı yoğurt
- 3 yemek kaşığı nane
- Kırmızı pul biber
Yapılışı :
Soğanlar piyazlık doğranır. Kabak ve patates ise cips şeklinde doğranır. Sarımsaklar ezilip dereotu kıyılır.
Bütün malzemeler bir tepsiye alınır. Sıvı yağ ve baharatlarla harmanlanır. 170 derece fırında sebzeler yumuşayana kadar pişirilir. Fırından alınıp ılımaya bırakılır. Büyük bir kasede yoğurtlar ve baharatlar karıştırılır. Ilıyan sebzelerin üzerine güzelce dökülür. Servis yapılır.
- Girit yöresine ait bir yemektir.
- Genelde yazın yapılması tercih edilebilir. :)
Afiyet Olsuun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder