TOP BÖREK














Malzemeler :

  • 2 adet yufka
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
İç Malzeme İçin :
  • Peynirli yada kıymalı harç
Üzerine :
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı galeta unu
Yapılışı :

1. yufka tezgaha düzgünce serilir. Sıvı yağlı sütün yarısı üzerine sürülür. Diğer yufka üzerine yerleştirilir. Kalan sütlü karışım üzerine sürülür. 


















Keskin bir bıçakla yaklaşık 30 üçgen parçaya ayrılır. Üçgenlerin geniş kısmına iç malzeme konulur. 



















Zikzak yapılarak muska böreği şeklinde sarılır. 













En sonunda avuç içinde biraz sıkılır ve yuvarlanır. Yapılan toplar önce çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa bulanır. 













180 derece fırında kızarana dek pişirilir. Geniş bir tabağa alınarak servise sunulur.
  • Peynirli harç için ; maydanozu ince ince kıyıp peyniri çatalla ezin.
  • Kıymalı harç için ; soğanı ince ince kıyıp biraz sıvı yağda kavurup kıymayı atın, çatalla ezerek biraz daha kavurun ve soğumaya bırakın.
  • Küçük top top bi börek olduğu için görsellik oluşturmak isteyenler her birinin üzerine kürdan geçirerek de servis yapabilir.








                                                             Afiyet Olsuun :)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...