HAVUÇLU AYVALI PİLAV

























Malzemeler :

  • 100 gram kuzu kuşbaşı (kemiksiz)
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 adet havuç
  • 1 adet ayva
  • 1 kase pirinç
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
Yapılışı :

Kuzu etleri minik minik doğranır. Tereyağ ve soğan ile beraber biraz kavrulur. Küp doğranan havuç ilave edilir. Biraz daha kavrulur. Yıkanıp süzülen pirinç ve küp doğranan ayvalarda eklenir. Biraz daha kavrulur. Tuz, karabiber ve suyu eklenir. Kısık ateşte pişirilir. Altı kapandıktan sonra kimyon eklenir, karıştırılır. Demlenmeye bırakılır. Kek kalıbına dökülüp ters çevrilerek servise sunulur.
  • Portakal kabuğundan gül yaparak güzel görseller oluşturabilirsiniz.  :)






                                                                          Afiyet Olsuun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...