PASKALYA ÇÖREĞİ











Malzemeler :

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 çay kaşığı mahlep
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 kabartma tozu
  • 1 yaş maya
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Alabildiği kadar un
Üzerine :
  • 1 yumurta sarısı
  • Haşhaş
Yapılışı :

Bütün malzemelerle kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. 10-15 dakika sıcak bir ortamda mayalandırın.








Hamuru 6 eşit bezeye ayırın. 3 tanesini bu şekilde birleştirerek örün. 2 tane büyük örgü elde ettikten sonra yağlı kağıt serili tepsiye koyun. 20 dakika kadar tepsi mayası yapın. Üzerine yumurta sürüp haşhaş serpin. 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin. Dilim dilim keserek servis edebilirsiniz.
  • Çok sevdiğim Yasemin Abla'mın tarifidir, yapmanızı tavsiye ederim lezzeti mükemmel diyebilirim.  :)
  • Mayalı hamuru ne kadar çok kabartırsanız o kadar güzel olur.
  • Tepsi mayası ; 50 derece sıcak fırında 20 dakika bekletmektir.
  • Yumurtayı tepsi mayasından sonra sürerseniz içine çekmez.







                                                                              Afiyet Olsuun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...