ANTEP ÇORBASI




















Malzemeler :

  • 1 kg. mantı
  • 1 kg. yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 tavuk but
  • Tuz
Üzerine :
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Nane
  • Pul biber
Yapılışı :

Tavuklar bol suda haşlanır, bir tabağa alınarak didiklenir. Kaynayan tavuk suyunda mantılar haşlanır. Tavuk eti eklenir, nohutlar ilave edilir. Biraz pişirilir, bir kasede un ve yoğurt çırpılır, ılıştırılarak çorbaya ilave edilir. İyice kaynayıncaya dek karıştırılır. Tuz eklenip altı kapatılır. Tereyağında kızdırılan nane ve pul biber üzerine gezdirilerek servis yapılır. 
  • Bu tarif çok fazla oluyo, az yapacaksanız yarım ölçü yapın.
  • Çorbaya başka yörelerde mantılı çorba da deniliyo.  :)






                                                                Afiyet Olsuun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...