Malzemeler :
- 2 adet kemiksiz tavuk göğsü
- Yarım paket mantar
- 2 adet patates
- 2 adet havuç
- 1 su bardağı rende kaşar peynir
Beşamel Sos İçin :
- 1 litre süt
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı un
Yapılışı :
Tavuk etleri biraz tuzlu suda iyice haşlanır. Ilıyınca didiklenir. Patates ve havuç cips şeklinde ince ince kesilir. Yağda kızartılır. Bir borcama alınır, güzelce yayılır. Didiklenen tavuk eti üzerine yerleştirilir. Biraz küçük doğranan mantar kendi suyu ile pişirilir. Tavuk etinin üzerine yerleştirilir. Beşamel sos için ; tereyağ eritilir, un kavrulur. Un biraz sararınca yavaş yavaş ılıştırılarak süt eklenir. Pişene kadar karıştırılır. Muhallebi kıvamına gelince altı kapatılır. Yapılan beşamel sosu da en üzerine dökülür. İyice yayılır. 180 derece fırında 25-30 dakika pişirilir. Çıkartılıp üzerine kaşar peynir rendesi serpilir. Tekrar fırına verilir. Üzerine kızarana dek pişirilir. Dilimlenerek servis yapılır.
Afiyet Olsuun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder