Malzemeler :
- 3 yumurta
- Yarım paket margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 paket mısır nişastası
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı un
Üzerine :
- Yarım kg. şokella
- Biraz sıvı yağ
- 1 paket sade mısır gevreği
Yapılışı :
Hamur malzemeleri yoğurma kabında karıştırılır. Biraz yumuşak bir hamur hazırlanır.
Ceviz büyüklüğünde yuvarlanır. Kağıt serilir tepsiye alınır. 170 derece fırında 10-12 dakika pişirilir. Soğumaya bırakılır. Şokella ve sıvı yağ benmari usulü eritilir. Soğuyan kurabiyelerin her tarafı çikolataya bulanır. Daha sonra dövülmüş mısır gevreğine bulanır. Afiyetle yenilir.
- Hamuru normal kurabiye hamurundan biraz daha yumuşak olacak.
- Ben bu kurabiyelere bayıldım, şiddetle tavsiye ederim. :)
Afiyet Olsuun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder