Malzemeler :
- 4 su bardağı ince bulgur
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3 su bardağı sıcak su
- 6 yemek kaşığı un
- 1 yumurta akı
- Tuz
- Kırmızı pul biber
- Kimyon
Üzeri İçin :
- 7 yemek kaşığı sıvı yağ
- 6 diş sarımsak
- 1 kg. domates
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz
Yapılışı :
Bulgur ve baharatlar karıştırılır, salçalar eklenir. Büyük bir kaba alınır. Üzerine sıcak su dökülür. Ağzı kapatılıp 10 dakika dinlendirilir. Un ve yumurta akı eklenip yoğurulur. Eller ara sıra soğuk suya batırılıp bulgur ezilene kadar yoğurmaya devam edilir. Fındık büyüklüğünde kopartılıp yuvarlanır, ortasına parmakla bastırılır. Tuzla suda haşlanır, süzülüp servis tabağına alınır. Bir tavada sıvı yağ ve sarımsak kavrulur. Salça ve domates rendesi eklenir. Tuzu da eklenip 1-2 dakika pişirilir. Sos köftelerin üzerine gezdirilip maydanoz yaprakları ile süslenir.
- Bu köftenin kıvamı biraz yumuşak olabilir. :)
Afiyet Olsuun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder