Malzemeler :
Hamur İçin :
- 500 gram ıspanak püresi
- 2 dilim ekmek
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- 4 yumurta
- Tuz
- Karabiber
İç Malzemesi İçin :
- 200 gram labne peynir
- 100 gram krem peynir
- 1 kırmızı etli biber
- Biraz kıyılmış maydanoz
- 1 su bardağı haşlanmış mısır
- Tuz
Yapılışı :
Ekmeğin kenarları çıkartılıp ıslatılır ve suyu sıkılır. Yumurta ak ve sarıları ayrılır. Sarılara ıspanak püresi, galeta unu, tuz, karabiber eklenip mikserle biraz çırpılır. 1 fiske tuz ilavesiyle yumurta akları kar haline gelene dek çırpılır. Ispanaklı harca eklenip, tahta kaşıkla karıştırılır. Karışım yağlı kağıt serili dikdörtgen bir tepsiye yayılır. 170 derece ısılı fırında 15-20 dakika pişirilir. Fırından çıkar çıkmaz rulo sarılır. Islak bezle örtülür. İç malzemenin hepsi bir kasede karıştırılır. Kağıttan ayrılmış ıspanaklı keke sürülüp tekrar sıkıca rulo yapılır. Dilimlenerek servis yapılır.
- Yağlı kağıt serili olsa da üzerine biraz sıvı yağ damlatın.
- İsteğe göre krem peynirden üzerine de sürüp havuç veya biberlerle süsleyebilirsiniz.
- Bir uyarıda bulunayım benim gibi yumurta sevmeyenler için pek tercih edilmeyecek bir tarif, çünkü hamurunu yalnızca yumurta tutuyoo.. :)
Afiyet Olsuun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder